İLETİŞİMSEL EYLEM VE FACEBOOK: GEZİ PARKI OLAYLARINDA SOSYAL MEDYANIN GÜCÜ - Nagihan Tufan Yeniçıktı (Selçuk İletişim)
Yeni medya teknolojilerindeki gelişmeler bireyler arasındaki mesafeyi ortadan kaldırmış, internet ve sosyal ağ sitelerinin kullanımı toplumu “ağ toplumu” haline getirerek yeni kamusal alanların oluşmasına imkan sağlamıştır.  Günümüzde en çok kullanılan iletişim aracı olan ve insanların ortak bir platformda birbirleriyle görüş, düşünce ve deneyimlerini paylaştığı, zaman zaman örgütlendiği ve bir amaca hizmet etmek amacı ile kullandığı sosyal medya aracılığı ile birkaç kişi ile başlayan eylemler milyonlara ulaşmıştır.2013 Mayıs ayında Taksim Gezi Parkı'ndaki birkaç ağacın yerinden sökülmesini önlemek amacı ile çevreci bir direniş olarak başlayan fakat zaman içinde hükümet karşıtı gösterilere dönüşen Gezi Parkı olaylarının yayılmasında ve insanların birbirlerini etkilemede sosyal medyanın gücünün ne olduğunun ortaya koyulması amaçlanmıştır.