ДОВГОВІЧНІСТЬ І ПЛАНОВАНЕ МОРАЛЬНЕ СТАРІННЯ ПРОДУКЦІЇ - Ірина Ємченко (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена актуальним питанням довговічності продукції технічно складної групи, зокрема електронної техніки. Наведений взаємозв’язок між швидким оновленням асортименту електронних пристроїв, впровадженням новітніх технологій та зростанням обсягів електронних відходів. Розкрита суть і показана еволюція стратегії планового морального старіння продукції. Розглянуто концепцію впровадження практики передчасного старіння виробів. Проаналізовано та систематизовано чинники впливу на поведінку споживачів інструментів впровадженої неетичної практики запланованого морального старіння суб’єктами господарювання. Розглянуті причини штучного скорочення довговічності товарів та реальні, а не нав’язані нечесною комерційною практикою потреби споживачів в оновлених електронних продуктах.