Yayın Yapma Yasağı Kararlarının Türk Medyasına Yansıması - Sevil Yıldız (Selçuk İletişim)
Çalışmamızda mahkemeler tarafından yazılı ve görsel basın araçları için verilen yayın yasağı kararlarının ifade ve basın özgürlüğü açısından hukuki temelleri araştırılmakta ve hangi hallerde yayın yasağı kararının verilebileceği Anayasa başta olmak üzere ilgili yasaların maddeleri ele alınarak irdelenmektedir. Konuyla ilgili uygulama çalışması olarak yazılı basının Ergenekon soruşturmasına olan ilgisi içerik çözümlemesi yöntemi kullanılarak araştırılmaktadır. Konunun güncelliği göz önünde bulundurularak yazılı basının Ergenekon soruşturması ile ilgili yayın yasağına uygun davranıp davranmadıkları araştırılıp genel bir değerlendirme ile çalışmamız sona ermektedir.