TEIGINIO COGITO ERGO SUMLEGITIMIŠKUMO PROBLEMA - Alvydas Noreika (Problemos)
Šiame straipsnyje aptariama karteziškojo teiginio cogito ergo sum legitimiškumo problema (ar ryšys tarp cogito ir sum pažįstamas intuicija, ar dedukcija, t. y. ar teiginys cogito ergo sum - silogizmas, ar ne?), jos susiformavimo prielaidos bei jos vieta bendrame R. Descartes’o filosofijos kontekste. Be to, straipsnyje išryškinamos teiginio cogito ergo sum legitimiškumo problemos sąsajos su substancialistiniu mąstymu. Raktažodžiai: intelektas, intuicija, dedukcija, silogizmas, substancija