KURUM KİMLİĞİNDE KRİZ YÖNETİMİNİN YERİVE ÖNEMİ - Mehmet Fidan; M.evrim Gülsünler (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bir kurumun karakteristik özellikleri o kurumun kimliğini oluş-turmaktadır. Bir kurum çalışma alanınıetkileyen bütün unsurlarıdikkate almak zorundadır. Kurum açısından sadece kârıön planda tutmamak gerekmektedir, çünkü kurumlar çalışanlarına hedef kitlesine ve halka karşısorumluluk taşımaktadırlar. Kurumlar kendilerini içeridekiler ve dışarıdakileri tanıtmak zorunda olduklarıiçin kurum kimliklerini iyi planlamak zorundadırlar. Güçlü bir kurum kimliğine sahip olan işletmeler gelişen krizlerle mücadele etmekte daha başarılıbir yol izleyecektir. Planlıbir kurum kimliği ile krizle başa çıkmak daha kolay ve sağlıklıdır. Kurum kimliği gerekli bilgiye sahip bir kriz yönetim ekibi ve kriz planıiçermelidir. Bu makale bize kurum kimliğinde kriz yönetiminin önemini ifade etmeye çalışmaktadır.