KÜRESEL İŞLETMECİLİKTE ÜLKELERİN SOSYO-KÜLTÜREL YAPILARINDAN KAYNAKLANAN SORUNLAR - Handan Temizel; Erol Turan; Metehan Temizel (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmada özellikle küreselleşmeyle birlikte gündeme daha çok gelmeye başlayan çokuluslu işletmelerin tarihsel gelişimleri incelenmişdaha sonra dünya genelinde yer alan ulus-devletlerin farklıkültürel anlayışlarından dolayıbu işletmelerin karşılaştıklarıyerel sorunlar analiz edilmiştir. Bunun yanında söz konusu işletmelerin çok büyük ekonomik güce ve tekelci bir yapıya sahip olmalarında dolayıfaaliyette bulunduklarıülkelerde neden olduklarıproblemlerde çalışmanın kapsamıiçindedir.