ДЕРЖАВНА ПОЛІТИКА РОЗВИТКУ АГРАРНОГО БІЗНЕСУ - Остап Навроцький (Економіка та суспільство)
Стаття розглядає проблеми та перспективи розвитку аграрного бізнесу в Україні в контексті державної політики. Аналізується роль аграрного сектору в економічному зростанні країни та основні виклики, з якими він стикається, зокрема нестабільність економічної політики, зміни клімату та обмеження у фінансуванні. Окремо досліджено інструменти державної підтримки, серед яких фінансове субсидіювання, нормативно-правова підтримка та інноваційні ініціативи. Окрему увагу приділено впливу міжнародної інтеграції, зокрема адаптації до стандартів ЄС. Значна увага приділяється фінансовій підтримці, реформам у земельній сфері та розвитку інноваційних технологій у сільському господарстві. У статті також аналізуються програми державної підтримки в умовах війни та перспективи покращення фінансування аграрних підприємств.