Ricciocarpos natans (L.) Corda - novoodkrita vrsta jetrenjaka v flori Slovenije - Valerija Babij; Nejc Jogan (Natura Sloveniae)
V opuščeni gramoznici zahodno od zaselka Mali Bakovci v Prekmurju je bil prvič na območju Slovenije odkrit plavajoči jetrenjak Ricciocarpos natans (L.) Corda. Avtorja obravnavata novoodkrito vrsto, njeno rastišče in razpravljata o njenem naravovarstvenem vidiku.