Psikolojik Danışmanın Psikolojik Danışma Sözleşmesine Dayalı Hukuksal Sorumluluğu - Mustafa Alper GÜMÜŞ; Aynur Eren-Gümüş (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Bu çalışmanın konusunu, psikolojik danışma ilişkisinin hukuksal boyutu kapsamında psikolojik danışmanın psikolojik danışma sözleşmesine dayalı hukuksal sorumluluğu oluşturmaktadır. Önce psikolojik danışmanın etik kurallara dayalı mesleki sorumluluğu ile hukuksal sorumluluğu arasındaki ilişki açıklanmış; sonra da kuruluşundan sona ermesine kadar, psikolojik danışmanın sözleşmeye dayalı sorumluluğunun temelini oluşturan Borçlar Kanunun m.386-398. maddeleri arasında düzenlenen vekalet sözleşmesi niteliğindeki psikolojik danışma sözleşmesi ele alınmıştır. Yine bu sözleşme çerçevesinde psikolojik danışmanın ve danışanın borçları, psikolojik danışmanın hukuksal sorumluluğunun şartları ve sonuçları ile psikolojik danışma merkezlerinin sorumluluğu da incelenmiştir. Ayrıca, bu çalışmanın kapsamına danışmanın sır saklama yükümlülüğü genel olarak Türk Ceza Kanununun ilgili maddelerine göre ele alınarak açıklanmıştır