Analiza elemenata informacionih podsistema kao osnove za osvajanje novog sredstva NVO - Alempije Veljović; Miodrag Radenković (Vojnotehnički Glasnik)
Prikazana analiza informacionih podsistema, kao osnova za osvajanje novog sredstva NVO izgrađena je na modularnom principu koji omogućuje paralelan pristup realizaciji IS. Poseban kvalitet je u zajedničkom razvoju podsistema P 0.1, P 0.2. i P 0.4, koji su nezavisna grupa i zajednički za sve korisnike, dok drugu grupu čine ostali podsistemi koje svaki korisnik razvija prema svojim potrebama. Ovakav pristup treba da omogući kasniju izgradnju i nadgradnju vezanu za integralno tehničko obezbeđenje (ITOb), dalji razvoj elemenata osiguranja kvaliteta (pouzdanost, pogodnost za održavanje), kao i osnovu za izgradnju budućih ekspertnih sistema.