مروری برکوپیگمانتاسـیون، انواع و عوامل موثر برآن - مرضیه خطیب زاده; مرضیه جعفرزاده (مطالعات در دنیای رنگ)
امروزه تقاضای زیادی برای ترکیبات رنگ‌دهنده غذایی منتج از منابع طبیعی که بتواند به عنوان جایگزین ترکیبات رنگ‌دهنده مصنوعی بکار رود، وجود دارد. ترکیباتی مثل آنتوســیانین‌ها پتانسیل بالایی برای استفاده به عنوان ترکیبات رنگ‌دهنده طبیعی نشان داده‌اند که علاوه بر داشتن فام‌های جذاب نارنجی، قرمز و بنفش، به دلیل حلالیت در آب، استـفاده‌ی از آن‌ها در سیستم‌های خوراکی آبدار ممکن می‌شود. با این وجود عوامل مختلفـی روی فام و پایداری آنتوسیانین‌ها اثر دارند که به همین دلیل مطالعات زیادی در این زمینه انجام شده است. سازوکار‌های مختلفی به منظور پایداری آنتوسیانین‌ها بکار برده‌شده اما مهــم‌ترین آن‌ها شامل کپـسوله‌کردن و کوپیگمانتاسیون می‌باشد. فرآیند کپسوله‌کردن علاوه بر نیاز به تجهیزات پیشرفته، درصد بالایی از ضایعات را در طی فرآیند تولید می‌کند. کوپیگمانتاسیون می‌تواند به عنوان یک روش موثر و با ارزش برای بهبود فام محصولات طبیعی غنی از آنتوسیانین تلقی شود. کوپیگمانتاسیون آنتوسیانین فام‌های درخشان‌تر، قوی‌تر و پایدارتری نسبت به آنتوسیانین‌های طبیعی می‌دهد. لذا در این پژوهش به بررسی انواع واکنش‌های کوپیگمانتاسیون و عوامل موثر برآن پرداخته می‌شود.