KAFKAS VE ORTA ASYA CUMHURİYETLERİNDE KALKINMANIN ENGELLERİ - Ineyetullah Reza; Ali Temizel (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Kafkaslarda ve Orta Asya cumhuriyetlerinde 20. yüz yılın iktisadi, ticari, ekonomik, siyasal, tarım, sanayi ve eğitim ve diğer tüm alanlarındaki yaşam kollarının Rusya’nın egemenliği altında geçtiği her kes tarafından bilinmektedir. Aşağıdaki bu çeviride 20. yüz yılda söz konusu bölgede yukarıdaki alanlarla ilgili durumlara işaret edilmekte ve arkasından 20. yüzyılın sonlarında bağımsızlığınıkazanan bölge Cumhuriyetlerinin iktisadi, ticari, ekonomik, siyasal, tarımsal, sanayi ve eğitim alanlarında nasıl bir koşulla karşıkarşıya kaldıklarıvurgulanmaktadır.