KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN KİLİS EKONOMİSİNE KATKISI: 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRNEĞİ - Abdullah Soysal; Sumru Bakan; Mehmet Özçalıcı; Yunus Kaymaz; Cevat Söylemez (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Üniversiteler bulundukları bölgelerin eğitim ve öğretim ihtiyacını karşılamakla beraber, kuruldukları yerlerin ekonomik olarak kalkınmasını da sağlamaktadırlar. Bu anlamda üniversiteler, kuruldukları ve henüz gelişmesini tamamlamamış olan şehirlerin ekonomilerinde özellikle hizmet sektörünün gelişmesine, doğrudan ve dolaylı katkılar sağlamaktadır. Bu çalışmada Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler üzerinde uygulanan ankete göre elde edilen veriler SPSS istatistik programı ile analiz edilmiş ve yorumlanmıştır. Bu bağlamda, 417 öğrencinin katılımı ile yapılan ankette aylık toplam gelir 456 TL, aylık toplam gider ise 414 TL olarak belirlenmiştir. Yaklaşık 6000 öğrencinin bu harcama miktarı ile yıllık yaptığı harcama yaklaşık 29.808.000 TL’dir. Bu anlamda, öğrencilerin şehir ekonomisine göz ardı edilemeyecek bir katkısının olduğu söylenebilir.