HEIDEGGER’İN DÜNYA FENOMENİ - Musa Duman (Felsefe Dünyası)
Bu makalede, esas itibariyle Heidegger’in temel eseri olan Varlık veZaman’a dayanarak Heidegger’in dünya analizinin kilit yönlerini inceliyorum.Bu şekilde, Heidegger’in “dünyada-olmanın” (In-der-Welt-Sein) hermenötik fenomenolojisiniele alıyorum. Varlık ve Zaman’da sunulan dünya analizini tartışarakHeidegger’in Husserl’e varıncaya dek modern felsefeyi karakterize edenbilince dayalılığı aşma girişimini anlamaya çalışıyorum. Dünya mefhumu insanıiçtelik ya da mevcudiyet bakımından değil, dışsallık bakımından, yani varoluşolarak tasavvur etmemizi gerekli kıldığını göstermeye çalışıyorum.