Застосування методу аналізу ієрархій для оцінки впливу екранно-вихлопного пристрою на зміну захищеності вертольоту від керованих ракет з інфрачервоними головками самонаведення - І.В. Телевний; В.М. Феденько (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Розглянуто порядок створення методики оцінки впливу екранно-вихлопного пристрою на захищеність вертольоту від керованих ракет з інфрачервоними головками самонаведення. Для вирішення задач багатокритеріального вибору застосовано метод аналізу ієрархій. В його межах визначені критерії оцінки зміни помітності та льотно-технічних характеристик вертольоту. В результаті отримані критерії захищеності при застосуванні ЕВП, встановленого на вертольоті, у порівнянні з базовим вертольотом без ЕВП. Розроблену оцінку доцільно використовувати при випробуваннях систем захисту модернізованих і новітніх зразків вертолітної техніки.