Порівняння комплексних показників надійності літака Су-25 при різних умовах в процесі технічної експлуатації - О.Б. Анипко; А.А. Вічистий (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Одна з основних проблем, що має важливе значення практично для всіх країн, у тому числі розробників і виробників авіаційної техніки – проблема підтримання заданого рівня готовності повітряного судна до виконання задач за призначенням. В зв’язку з цим виникає необхідність проведення ряду заходів, що будуть сприяти підтриманню надійності повітряного судна і визначенню його готовності до використання за призначенням в системі реального часу. Для вирішення поставленої задачі було взято дані фактичної експлуатації 9 літаків Су-25 протягом 6-8 років. На основі цих даних проведено аналіз зміни комплексних показників надійності за даний період експлуатації.