مروری بر خصوصیات رنگرزی و ثباتی الیاف پلی لاکتیک اسید - شیرین بیاتی; محمدعلی توانایی (مطالعات در دنیای رنگ)
افزایش آگاهی‌های زیست محیطی، قیمت نفت خام و چالش‌های مربوط به گرم شدن زمین، سبب گردید توجه و علاقه به زیست پلیمرها افزایش یابد. از آنجا که این پلیمرها از منابع تجدید پذیر بدست می‌آیند و زیست تخریب پذیرند، در مقایسه با پلیمرهای با پایه ترکیبات نفتی، دارای حداقل آثار منفی بر محصولات ساخته شده از آن‌ها هستند. یکی از پلیمرهای زیست‌سازگار و زیست‌تخریب‌پذیر، پلی‌لاکتیک اسید PLA است که طی سال‌های اخیر در منسوجات با کاربردهای مختلف، مورد استفاده قرار گرفته است. در مطالعه حاضر، رنگرزی الیاف PLA مرور گردیده است. تأثیر شرایط رنگرزی از جمله دما، زمان، pH حمام رنگرزی، ساختار ماده رنگزا و رنگرزی در شرایط امواج ماوراء صوت، بررسی گردیده است. همچنین مقایسه میزان رمق‌کشی الیاف PLAو PET و ثبات‌های رنگرزی الیاف PLA نیز ارائه شده است.