İNDİRİMLİ MAĞAZALARDA MÜŞTERİ SATIN ALMA DEĞERİ, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, AĞIZDAN AĞIZA İLETİŞİM VE MÜŞTERİ SADAKATİ İLİŞKİSİ - Tülay Yeniçeri; Eyyup Yaraş; Asude Yasemin Zengin (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Rekabetin yoğun olarak yaşandığı perakende pazar ortamında müşterileri ile uzun vadeli, kalıcı ve kazançlı ilişkiler kurmak yolu ile müşteri memnuniyeti aracılığı ile müşteri sadakati oluşturmak ve buna bağlı olarak da kazançlarını arttırmak perakendeciler için öncelikli amaç olmaya başlamıştır. Bu bağlamda çalışmanın temel amacı, indirimli mağazalardan alışveriş yapan müşterilerin satın alma değeri, müşteri memnuniyeti ve sadakati arasındaki ilişkiyi ortaya koymaktır. Bu temel amaca ulaşabilmek amacıyla hazırlanan anket formları X ve/veya Y mağazalarının farklı sosyo-demografik özelliklere sahip olduğu düşünülen Çankaya, Etimesgut ve Yenimahalle ilçelerinde eş zamanlı olarak uygulanmıştır. Araştırmanın amacı ve doğrultusunda geliştirilen araştırma hipotezlerini test edebilmek amacıyla yapısal eşitlik modeli uygulamasından faydalanılmıştır.