OBIECTUL INFRACȚIUNII PREVĂZUTE LA ART. 168 DIN CODUL PENAL - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Sociale)
În acest studiu sunt analizate semnele obiectului infracțiunii de muncă forțată, care este prevăzută la art. 168 din Codul penal al Republicii Moldova. După determinarea obiectului juridic general și a obiectului juridic generic, este stabilit obiectul juridic de subgrup al infracțiunii de muncă forțată. Această din urmă categorie are conotații teoretice, facilitând reliefarea obiectului juridic special al infracțiunii prevăzute la art. 168 din Codul penal al Republicii Moldova. În continuare sunt determinate valorile sociale care formează obiectul juridic principal și obiectul juridic secundar al infracțiunii analizate. Investigația se încheie cu dezvăluirea conținutului obiectului imaterial și a caracteristicilor victimei infracțiunii prevăzute la art. 168 din Codul penal al Republicii Moldova. Cuvinte-cheie: obiectul infracțiunii, obiectul juridic al infracțiunii, obiectul material al infracțiunii, obiectul imaterial al infracțiunii, victima infracțiunii, muncă forțată, libertatea muncii.