Ocena satysfakcji konsumenta w usługach handlu elektronicznego - Aleksandra Radziszewska (Polityki Europejskie, Finanse i Marketing)
Celem pracy jest studium literaturowe różnych aspektów i sposobów pomiaru jakości usług w kontekście zakupów internetowych. Na podstawie przeglądu literatury został zaproponowany alternatywny model oceny satysfakcji konsumentów w środowisku Internetu. Podstawowym celem pracy jest analiza relacji między poszczególnymi wymiarami jakości usług handlu elektronicznego a satysfakcją konsumentów. Analiza korelacji pozwoliła na wskazanie statystycznej istotności oraz siły wpływu zaproponowanych czynników na poziom satysfakcji e-konsumentów.