РОЛЬ ІННОВАЦІЙ У ФОРМУВАННІ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ У КОНТЕКСТІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - Оксана Таранич; Тетяна Бурківська (Економіка та суспільство)
Стаття розглядає роль сталого розвитку в інноваційних стратегіях підприємств, підкреслюючи важливість інтеграції екологічних і соціальних аспектів у стратегії управління для досягнення конкурентоспроможності. Досліджуються основні фактори, що впливають на впровадження інновацій, зокрема, екологічно чисті технології, соціальна відповідальність і взаємодія з місцевими громадами. Акцентовано увагу на необхідності розробки адаптивних стратегій, що відповідають сучасним викликам, таких як зміни клімату та глобалізація. Окремо виділено роль підприємств у реалізації сталого розвитку через інвестиції в технології та соціальні програми. Пропонуються практичні рекомендації щодо оптимізації бізнес-процесів і впровадження новітніх технологій для покращення продуктивності та підвищення якості продукції.