Пологи в пограничні терміни життєздатності: досвід Перинатального центру м. Києва - V.V. Bila; Yu.O. Yarotska (Український журнал Здоров'я жінки)
Наведено основні медичні наслідки екстремальної недоношеності, протиріччя медичної та етичної точки зору виходжування таких дітей. Наведено відмінності в терміні віабельності в різних країнах та різних закладах надання акушерської допомоги. Розглянуто заходи реанімаційної допомоги, які надають екстремально недоношеним новонародженим, а також потенційні наслідки виживання народжених у пограничні терміни - моторні та когнітивні розлади, порушення зору та слуху, соціалізації.