İŞKOLİKLİK ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA - Ferit ÖLÇER (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Popüler basında işkoliklik kavramına önemli ilgi gösterilmesine rağmen, işkolikliğin anlaşılması için çok az sayıda araştırma yapılmıştır. Bu çalışmada, ilk olarak işkoliklik ve işkoliklik ile ilgili araştırmalar incelenmektedir. Daha sonra, işadamları üzerinde yapılan bir anket araştırması ile fazla/aşırı çalışmanın nedenleri ve sonuçları belirlenmekte ve işkolikliğe ilişkin demografik özellikler, davranış biçimleri ve iş alışkanlıkları analiz edilmektedir. Son olarak, işkolikliğin getireceği risk faktörlerini azaltmaları yönünde yöneticilere öneriler sunulmaktır.