Сильна Європа з сильною Україною - Богуслав Пацек (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Стаття підготовлена за матеріалами курсу лекцій та семінарів, що були проведені автором у вищих військових навчальних закладах України. На підставі аналізу сучасної геополітичної ситуації обґрунтову-ється важливість співпраці між Європейським Союзом та Україною у економічній, політичній та військо-вій сферах на шляху до європейської інтеграції. Показано, що не зважаючи на те, що Україна не у повній мірі використала усі можливості, що були отримані після розпаду Радянського Союзу, на цей час вона має реальний шанс побудови сильної та рівноправної європейської країни. Обговорюються актуальні питання подальшого розвитку України та подолання агресії з боку Російської Федерації.