Analiza kakovosti strokovnih usposabljanj na področju digitalizacije poslovanja v izbranem javnem zavodu [Analysis of Professional Training in Business Digitalisation at a Selected Public Institute] - Dobruša Lipovž; Melita Moretti (Central European Public Administration Review)
Kvantitativno analizo kakovosti strokovnih usposabljanj na področju digitalizacije poslovanja v izbranem javnem zavodu smo izvedli s pomočjo merskega instrumenta SERVQUAL, s katerim smo merili udeleženčeva pričakovanja in njihove zaznave kakovosti strokovnih usposabljanj na področju digitalizacije poslovanja, in sicer s pomočjo petih razsežnosti: zunanje podobe, zanesljivosti, odzivnosti, zaupanja in pozornosti. Analiza je pokazala, da se pričakovana kakovost usposabljanja na področju digitalizacije poslovanja v izbranem javnem zavodu statistično značilno razlikuje od dejanske zaznane kakovosti ter da je dejavnik zaznane kakovosti usposabljanj »zanesljivost izvajalca in predavatelja« pozitivno povezan z zadovoljstvom udeležencev teh usposabljanj. Rezultati analize bodo lahko v pomoč upravljalcem človeških virov in managementu v izbranem javnem zavodu in v drugih organizacijah, kakor tudi raziskovalcem, saj lahko ti na osnovi ugotovitev te raziskave ter dodatno zbranih podatkov izpeljejo dodatne analize.