Багатоконтурний слідкувальний вимірювач дальності радіотехнічної системи супроводу високоманеврених літальних апаратів - Radhwan Mohammed Jawad Kadhim None. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Одним з важливих параметрів, які оцінюються в радіотехнічних системах траєкторних вимірювань, є дальність до супроводжуваного об'єкта. У зв'язку з появою високоманеврених літальних апаратів існуючі автоселектори дальності не можуть ефективно відстежувати дальність до таких об'єктів. Тому в роботі вирішується завдання синтезу багатоконтурного вимірювача дальності на основі оцінювання вищих похідних зміни дальності до об'єкта. Розглянуто моделі відслідковуємого і керованого процесів, запропонований алгоритм і структура квазіоптимального вимірювача.