Структура моделей узгодження глибоких змін при заміні маршових двигунів у модифікаціях військово-транспортних літаків - О.В. Лось (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Розроблено структуру моделей параметричного узгодження глибоких змін у крилі й силовій установці при заміні маршових двигунів у модифікаціях військово-транспортних літаків (ВТЛ). До структури входять моделі зв'язку типу  при одночасній зміні в силовій установці () і геометрії крила  з урахуванням умов польоту (Ні) і режимів роботи силової установки (злітний режим, крейсерський політ, надзвичайний режим). Реалізація такого підходу при створенні військово-транспортного літака Ан-178 на базі пасажирського Ан-148 дала змогу підвищити його вантажність до 18 т і забезпечити питому витрату палива 223 г/т∙км.