IMF İSTİKRAR POLİTİKALARININ TÜRKİYE EKONOMİSİ ÜZERİNE ETKİLERİ (1980-2004) - Volkan Alpteki̇n (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
IMF, ikici dünya savaşı sonrasında üye ülkelerin ödemeler dengesine ilişkin harcamaları ve beklentileri karşılamak üzere uygulanan istikrar programı çerçevesinde üye ülkelere kredi sağlamak üzere 1947 yılında kurulan ve üyelerinden biri de Türkiye olan bir kuruluştur. Üye ülkelerin iktisadi yapılarını hesaba katmadığından istikrar tedbirlerini uygulamada bazı gelişmekte olan ülkeler konusunda başarısız olmuştur. Türkiye şu an hala IMF destekli programları uygulamaktadır