Türkiye’de Tarımsal Ekonomi Göstergelerinin Avrupa Birliği İle Karşılaştırılması - Dr. Bülent Darıcı (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu yıllardan itibaren tüm sektörlerde olduğu gibi’Tarım Sektöründe de bozuk bir düzen devralmıştır. Bu bozuk düzen tarımda yapısal sorunları beraberinde getirmiştir. Tarımsal sorunlar Türkiye’de kendisini; çok parçalı arazi yapısı, yetersiz girdi kullanımı, üretim yapısından kaynaklanan sorunlar gibi düzensizliklerle göstermiştir. Bu sorunlar, tarımsal ekonomi verilerine yansımış ve Avrupa Birliği’ne üyelik yolunda uyum sorununu ortaya çıkarmıştır. Aşağıda Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliği aşamasında tarımsal ekonomi verileri karşılaştırılmıştır.