1980 SONRASI İSTİKRAR POLİTİKALARI IŞIĞINDA TÜRKİYE EKONOMİSİNİN TREND ANALİZİ YARDIMIYLA DEĞERLENDİRİLMESİ - Zeynep Karaçor; Volkan Alptekin (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
1980 yılından günümüze kadar çeşitli sebeplerle pek çok istikrar politikaları uygulanmıştır. Türkiye ekonomisinde bir gelenek haline gelen krizler ve sonrasında uygulamaya konan istikrar programları iktisadi olduğu kadar toplumu sosyal açıdan da etkilemiştir. Bu açıdan çalışmamızda Türkiye ekonomisi, özelde toplum refahının genelde ise makroekonomik genel dengenin sağlanması anlamında belli başlı iktisadi göstergeler yardımıyla trend analizi çerçevesinde değerlendirilmeye çalışılmıştır.