Dijital Kütüphaneler: Tanımlama Sorunu - Fatoş Subaşıoğlu (Türk Kütüphaneciliği)
Dijital kütüphaneler pek çok bilim dalının ve mesleğin ilgisini çekmekte ve bilgibilim,bilgisayar bilimi ve ilgili çok sayıda disiplinin eğitimi ve araştırmasının önemli bir alanı olarak ortaya çıkmaktadır. Katılımın artması sonucunda düşüncelerin verimlileştiği bir ortama ulaşılmasına karşın terminolojide anlaşmazlıklar yaşanmaktadır.