La place des pays du Nord dans la vie culturelle française des années 80 - Philippe Bouquet (Moderna Språk)
Philippe Bouquet är professor i skandinaviska språk och litteraturer vid universitetet i Caen och är en av de främsta kännarna av skandinavisk litteratur i Frankrike. Han ger i denna mot det franska kulturetablissemanget kritiska artikel en annorlunda bild av den skandinaviska kulturvåg som för närvarande sköljer över Frankrike, framför allt på det litterära området.