Eğitimde bir özgüven ve demokrasi ortamı: Sessiz Toplantı - Emel ARSLANGİRAY (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Yaşamda yeni anlamların ke fedildi i, daha derin ve daha açık dü ünebilme deneyimlerinin aralıksız olarak de erlendirildi i bir süreç olan e itim, aynı zamanda bireyin kendini özgürce ifade edebildi i, birbirinden farklı görü lerin rahatlıkla ortaya konulabildi i sosyal bir alan olmalıdır. O halde dü üncelerini açıklarken insanın kendini özgüven içerisinde duyabilmesi büyük önem ta ır. te insanın bu niteli i kazanabilmesinde en uygun ortamı sunabilecek olan “sessiz toplantı” ciddiye alınması ve e itimin hemen her a amasında ba vurulması gereken bir ileti im, bir grup çalı ması yöntemi olarak çıkar kar ımıza. Birbirinden farklı görü lerin, bir kar ı çıkı ya da taraf tutma olmaksızın ortaya konulması ilkesine dayanan “sessiz toplantı”, bir konu üzerinde dü ünmeyi ve dü ünülenleri kısaca açıklamayı öngören bir bilgi alı - veri yöntemidir