بررسی رابطه ارزش های کارآفرینان و درک آنان از موفقیت - رضوان قمبرعلی; فرحناز رستمی (مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی)
ارزشهای کارآفرینان، یکی از مباحث کلیدی در طراحی برنامههای توسعه کارآفرینی میباشند. ارزشها جهتگیری فرد را مشخص میکنند و ملاک انتخاب و اخذ تصمیم قرار میگیرند لذا می‌توانند نقش مهمی را در اهداف و اعمال مردم ایفا کنند. از سوی دیگر تاکنون مطالعات زیادی در رابطه با موفقیت کارآفرینان انجام شده است اما متأسفانه کمتر به تعریف و درک موفقیت از دیدگاه کارآفرینان پرداخته شده است. این در حالیست که موفقیت حوزه وسیعی است که میتواند ابعاد چند گانهای داشته باشد. لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه ارزشهای کارآفرینان و درک آنان از موفقیت بود. کار گردآوری داده ها با مشارکت 92 نفر از کارآفرینان در سه بخش(صنعت، خدمات و کشاورزی)که در شهرستان کرمانشاه مشغول به فعالیت بودند، انجام گرفت. نتایج نشان داد که بین ارزشهای کارآفرینان و تعریف آن‌ها از موفقیت رابطه معنیداری وجود دارد. به‌طوری که کارآفرینانی که به ارزشهای قدرت طلبی، پیشرفتطلبی و خودمحوری معتقدند، موفقیت خود را با شاخصهای کسب درآمد، رشد و شهرت تعریف میکنند و به شاخصهای تعادل بین کار و خانواده و مشارکت اجتماعی در موفقیت خود کمتر اهمیت میدهند. از سوی دیگر، کارآفرینانی که به ارزشهای نیکخواهی و عام گرایی پایبندند، موفقیت خود را با شاخصهای رضایت مشتری، کیفیت تولید و لذت از کار تعریف میکنند و برای شاخصهای رشد و کسب درآمد اهمیت کمتری قائلند. همچنین، کارآفرینانی که به ارزش هیجان طلبی معتقدند، موفقیت خود را با شاخص نوآوری تعریف میکنند.