Ogłoszenia dyrekcyjne - Edward Krasiński (oprac.) (Pamiętnik Teatralny)
Materiał archiwalny zawierający dwa ogłoszenia dyrekcji Teatru Narodowego w Warszawie na temat obsady Dziadów w reżyserii Kazimierza Dejmka: z 22 czerwca 1967 i z 27 października 1967. W drugim ogłoszeniu znajduje się informacja na temat skreślonych ról oraz zmian obsadowych, które były efektem scenicznej adaptacji tekstu dramatu.