MUHASEBE DENETİMİNDE BENFORD KANUNU TEMELLİ DİJİTAL ANALİZ - Ali Alagöz; Mustafa Ay (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Muhasebe denetiminde zaman faktörünü olumlu yönde etkileyen ve aynı zamanda incelenmeye konu olacak şüpheli verileri tespit etmede önemli bir araç olan Dijital Analiz’in ortaya çıkışı Benford Kanunu’na dayanmaktadır. Bu çalışmada, ülkemizde henüz çok kısıtlı bir şekilde uygulama alanı bulan Dijital Analiz’in tanıtımı ve bu alandaki uygulamalara rehberlik eden Benford Kanunu’nun açıklanması ile ülkemizden bir uygulamaya yer verilmektedir.