Pośrednictwo ubezpieczeniowe w polskim obszarze Jednolitego Rynku Europejskiego - Irena Jędrzejczyk; Jarosław Przybytniowski (Polityki Europejskie, Finanse i Marketing)
Przedmiotem rozważań są zmiany w otoczeniu, które oddziałują na charakter i rolę pośrednictwa ubezpieczeniowego w polskim obszarze Jednolitego Rynku Europejskiego. Celem opracowania jest identyfikacja uwarunkowań i kierunków rozwoju pośrednictwa ubezpieczeniowego, ze szczególnym uwzględnieniem skutków wynikających ze zmiennego otoczenia dla struktury instytucjonalnej pośrednictwa