Емоційний інтелект як фактор успішного управління командами - Інна Волошина; Олександр Крупський (Challenges and Issues of Modern Science)
Мета. етою цього дослідження є вивчення ролі емоційного інтелекту (ЕІ) у підвищенні ефективності управління командою. Зокрема, як ЕІ впливає на командну динаміку, комунікацію, вирішення конфліктів та загальну продуктивність команди. Дизайн / Метод / Підхід. Під час написання роботи було вивчено матеріали праць провідних науковців. У дослідженні використано змішаний підхід, що поєднує якісні та кількісні методи збору даних. Результати. Отримані результати свідчать про сильну позитивну кореляцію між високим рівнем емоційного інтелекту у лідерів команд та покращенням показників ефективності роботи команди, включаючи продуктивність, співпрацю та задоволеність роботою. Якісні дані показали, що лідери з високим рівнем ЕІ краще розпізнають емоції членів команди, сприяють відкритому спілкуванню та мотивують своїх підлеглих. Теоретичне значення. Це дослідження робить внесок в існуючу літературу про емоційний інтелект. Воно підтримує теоретичну базу, яка припускає, що ЕІ є критично важливою компетенцією для ефективного лідерства та командної динаміки, розширюючи розуміння того, як емоційний інтелект впливає на організаційну поведінку. Практичне значення. Результати дослідження підкреслюють важливість включення тренінгів з емоційного інтелекту в програми розвитку лідерства. Організаціям слід надавати пріоритет емоційному інтелекту в процесі найму лідерів команд і проводити тренінги для підвищення емоційної компетентності. Розвиток культури, яка цінує емоційну обізнаність, може призвести до створення більш згуртованих і високоефективних команд. Оригінальність / Цінність. Це дослідження додає цінності, долаючи розрив між теорією емоційного інтелекту та практичним застосуванням в управлінні командою. Воно підкреслює необхідність ЕІ в лідерських ролях і надає практичні ідеї для організацій, які прагнуть поліпшити командну динаміку і продуктивність. Обмеження дослідження / Майбутні дослідження. Майбутні дослідження можуть бути зосереджені на проведенні довготермінових досліджень для оцінки впливу емоційного інтелекту на управління командою та дослідження ролі емоційного інтелекту в різних культурних контекстах. Тип статті. Практична стаття.