ALİYYÜ’L-KÂRÎ’NİN SALAVÂT-I ŞERÎFESİNİ 20. ASIRDAN OKUMAK: AMASYA MÜFTÜSÜ MEHMED SABRİ YETKİN’İN SALAVÂT-I ŞERÎFE ŞERHİ - Raşit Çavuşoğlu (İslami İlimler Dergisi)
Millî Mücadele Dönemi din adamlarından Amasya MüftüsüAbdurrahman Kâmil Yetkin’in oğullarından âlim, şâir ve fâzıl bir şahsiyet olanAmasya Müftüsü Mehmed Sabri Yetkin, ilmî, dinî, edebî ve tasavvufî muhtevalıbirçok eser telif etmiştir. Telif ettiği eserlerden biri de Aliyyü’l-Kârî’ninArapça müsecca‘ Salavât-ı Şerîfe şerhidir. Bu çalışmamızda öncelikle, AmasyaMüftüsü Mehmed Sabri Yetkin’in ilmî ve edebî şahsiyeti üzerinde durulmuştur. Dahasonra ise Aliyyü’l-Kârî’nin müsecca‘ salavât-ı şerîfesi ve Mehmed SabriYetkin’in Aliyyü’l-Kârî’nin salavât-ı şerîfesine yazdığı şerhinin transkripsiyonlumetni verilmiştir.