TÜRKİYE'DE ANİMASYONUN GELİŞİMİ - Selçuk Hünerli (Selçuk İletişim)
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de canlandırma, sanatçıların ilgisini çekmiş ve özellikle, karikatürcülerle, çizgi romancılar bu alanda çalışmalar yapmışlardır. Ancak, Türk canlandırma sinemasında beklenen kurumsallaşma gerçekleşememiş, birkaç bireysel çalışmanın dışında iyi filmler çıkmamıştır. TRT ve Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleşen filmler, niteliksiz yapımlar olduklarından sonuçta ödenekleri kesilmiştir. Yugoslavya'daki bir canlandırma festivaline katılmak isteyen Türk sanatçısı Ateş Benice'nin yapıtının, Türkiye'de canlandırma geleneğinin bulunmaması gerekçesiyle geri çevrilmesi, Türk canlandırmacılarının düşünmesi gereken en önemli sorundur.