Uvodnik - Rok Kostanjšek; Aleksandra Lešnik; Matjaž Bedjanič (Natura Sloveniae)
Zanimanje za Naravo in občudovanje njenih stvaritev spremlja človeški rod že od vekomaj. Pa vendar se je šele v zadnjem stoletju ali dveh izoblikovala Biologija, veda, ki v svoji prvinskosti združuje prav človekovo neizmerno prizadevanje za razumevanje dogajanj v svetu,ki nas obdaja.