Вибір нанодисперсного модифікатора ливарних алюмінієвих сплавів - Анжела Давидюк (Challenges and Issues of Modern Science)
Вивчення особливостей структури та властивостей алюмінієвих сплавів, оброблених дисперсними та нанодисперсними модифікаторами є актуальною проблемою матеріалознавства [1-3]. В роботі проведено аналіз існуючих модифікаторів алюмінієвих сплавів системи Al-Si, Al-Mg. На основі класичної теорії модифікування обрано типи тугоплавкого модифікатора - порошок карбіду кремнію SiC та карбіду цирконію ZrC.