Ekofilozofia i środowisko przyrodnicze - Zbigniew Hull (Studia Ecologiae et Bioethicae)
Artykuł zawiera analizę semantyczną pojęcia „eko-filozofia” oraz prezentuje szeroką dyskusję na temat tego zagadnienia, ukazując jednocześnie bliskie związki człowieka ze środowiskiem naturalnym.