JAUNOSIOS KARTOS KATALIKŲ INTELEKTUALŲ POŽIŪRIS Į FAŠIZMĄ IR NACIONALSOCIALIZMĄ TARPUKARIO LIETUVOJE - Valdas Pruskus (Problemos)
Straipsnyje atskleidžiami jaunosios kartos lietuvių katalikų intelektualų požiūrio į fašizmą ir nacionalsocializmą ypatumai. Aptariamos socialinės, politinės bei psichologinės aplinkybės, turėjusios įtakos jų pažiūroms formuotis. Supažindinama su katalikų intelektualų požiūriu į rasizmo teoriją ir praktiką. Aptariamas jų pateiktas fašistinės valstybės socialinės ekonominės politikos vertinimas. Raktažodžiai: Katalikybė, fašizmas, nacionalsocializmas, rasių teorija, socialinė ir ekonominė politika