Вторинні порушення форми грудної клітки після корекції лійкоподібної деформації за методом Nuss - O.A. Danylov; V.R. Zaremba; O.V. Shulga (Хірургія дитячого віку)
Мета - вивчити вплив еластичності грудної клітки на формування вторинної килеподібної деформації грудної клітки (ВКДГК) і вторинної протрузії реберних дуг (ВПРД) після операції Nuss; визначити групи ризику з виникнення вторинних післяопераційних деформацій для оптимізації обсягу хірургічного втручання в цих групах.