Književni antroponimi u romanima Schooled in Magic i Child of Destiny Christophera G. Nuttalla te u trilogiji Araton Olivera Franića - Krunoslav Mikulan (Folia Onomastica Croatica)
U okviru književne onomastike alegorijska, fantastična i znanstvenofantastična djela osobito su pogodna za analizu književnih antroponima, toponima i inih onima, odnosno imena nepostojećih referenata, pri čemu je za čitatelja i analitičara znatno važnija etiologija imena od njegove etimologije (Šimunović 2009: 341). U radu se analiziraju književni antroponimi u dvama romanima škotskoga autora Christophera G. Nuttalla – Schooled in Magic (2014.) i Child of Destiny (2021.) te u trilogiji Araton (2004.) hrvatskoga autora Olivera Franića. Analizom se nastoji utvrditi etimologija i etiologija književnih antroponima, njihova simbolika, logičnost odabira, ortografske nekonzistentnosti te mogućnost da se književnoonomastička analiza uporabi u okviru jezično-stilske analize vrijednosti književnih djela.