راهکارهایی برای رفع چالش‌ها و عبور از گلوگاه‌های فناوری آنتن محموله HTS در مدار زمین‌آهنگ - الهام شریفی مقدم; سیدآرش احمدی; محمد فضائلی فر (علوم، فناوری و کاربردهای فضایی)
آنتن یک محموله HTS  باید توانایی ایجاد چندین پرتو تشعشعی را به صورت هم‌زمان داشته باشد تا با ایجاد پوشش سلولی برای ماهواره، امکان استفاده مجدد از فرکانس را فراهم آورد. آنتن آرایه فازی یک گزینه مناسب برای این کاربرد است. در مدار زمین‌آهنگ، زاویه دید ماهواره بسیار محدود است و تقسیم این زاویه دید محدود به تعداد زیادی پرتو باریک؛ طراحی آنتن آرایه فازی را با چالش‌های فراوانی روبه‌رو می‌کند. ابعاد بزرگ پنجره تشعشعی، تعداد بالای المان‌های تشعشعی و نیاز به تقسیم آرایه به زیر‌آرایه‌ها و ظهور گریتینگ لوب‌ها ، و تعامد پرتوهایی که فاصله زاویه‌ای بسیار اندکی با یکدیگر دارند، از جمله این چالش‌ها هستند. در این مقاله، یک آنتن آرایه‌ فازی چند‌پرتویی در باند Ka با شبکه شکل‌دهی پرتو مایکروویوی به نحوی سنتز و طراحی شده است که چالش‌های مذکور را مرتفع سازد. برای کاهش ابعاد پنجره تشعشعی از تکنیک تقسیم هر پرتو به تعدادی زیرپرتو، و برای حذف گریتینگ لوب‌ها از زیرآرایه‌های در میان هم فرورفته در دو بعد استفاده شده است. شبکه شکل‌دهی پرتو جدیدی در این مقاله طراحی شده است که قابلیت ایجاد چندین زیرپرتو تشعشعی هم‌زمان را به صورت متعامد برای زیر‌آرایه‌های در میان هم فرو رفته فراهم می‌آورد