Byung-Chul Han Şeffaflık Toplumu Tartışmaları - Şeydanur Şimşek (Medya ve Kültür)
‘Eşyayı kullanma ve ona hâkim olma tarzı’ şeklinde tarif edilen kültür, birçok yerde ancak dil sayesinde, ifadeye bürünmekte ve manalar kazanmaktadır. Bu noktada dili kültürden, kültürü de ortaya çıktığı ve boy verdiği ortamın dünya görüşünden ayrı düşünmek mümkün değildir.” der Mehmet Kaplan, Kültür ve Dil isimli eserinde. Nitekim yalnızca iletişim aracı olmaktan öte, tarih boyunca yaşamış ve yaşamakta olan medeniyetlerin duygu ve düşünce dünyasını, zihniyetini yansıtan en önemli araçlardan biridir dil. Dolayısıyla bir toplumun gündelik eylemlerini, zihniyetini ve kavram dünyasını anlamak için öncelikle kullandığı dile ve dilin içeriğine bakmak, bunlar üzerine düşünmek elzemdir.