Structura faunei helmintice (Trematoda) a speciei Rana ridibunda (Amphibia, Anura) în zona de centru a Republicii Moldova - Liviu MIRON; Dumitru ERHAN; Tudor COZARI (Acta et Commentationes: Ştiinţe Exacte şi ale Naturii)
Rezultatele investigațiilor parazitologice relevă unele aspecte ale trematodofaunei a speciei Rana ridibunda (Amphibia). Analizei parazitologice au fost supuși 65 indivizi, dintre care 35 de indivizi maturi și 30 de larve. În rezultatul cercetărilor au fost depistate 5 specii de trematode (Opisthioglyphe ranae, Prosotocus confusus, Cephalogonimus retusus, Pleorugenoides medians, Diplodiscus subclavatus) ce aparțin la 5 genuri (Opisthioglyphe, Prosotocus, Cephalogonimus, Pleorugenoides, Diplodiscus), 5 familii (Plagiorchiidae, Lecithodendriidae, Cephalogonimidae, Lecithodendriidae, Diplodiscidae) și 2 ordine (Plagiorchiida și Echinostomatida), numai la formele mature.