The modern paradigm shift in basic science: conceptual meaning Современые парадигмальные сдвиги в фундаментальной науке: мировозренческое значение Сучасне парадигмальне зрушення в фундаментальній науці: світоглядне значення - T. V. Gorbatiuk (Antropologìčnì Vimìri Fìlosofsʹkih Doslìdžen')
The article analyzes the paradigmatic shift in contemporary basic science. Analyzed the worldview of the last discoveries in fundamenta lphysics and astrophysics. Статья посвящена анализу парадигмальных сдвигов в современной фундаментальной науке. Проанализировано мировоззренческое значение последних открытий в фундаментальной физике и астрофизике. Стаття присвячена аналізу парадигмальних зрушень в сучасній фундаментальній науці. Проаналізовано світоглядне значення останніх відкриттів у фундаментальній фізиці та астрофізиці.